Asuuko vesitankissasi mikrobeja?

Veneiden ja esim. asuntoautojen painevesijärjestelmät ovat alttiita mikrobien aiheuttamille ongelmille. Järjestelmissä vesi usein seisoo ja lämpötila pääsee kesäaikaan nousemaan mikrobeille ihanteelliseksi.

Veteen saattaa päästä mikrobeja ilmasta, veden käyttäjien ihosta, tankkausletkusta tankkauksen yhteydessä sekä huohotinputken kautta vettä käytettäessä. Lisäksi yleinen ajattelematon toiminta voi aiheuttaa ongelmia, esimerkiksi septitankin huuhtelussa juomavesiletkua saatetaan pitää septin imuaukossa.

Pitkät maanpäälliset tankkausletkut ovat myös alttiita mikrobien kasvulle. Suomen vesijohtovesi on puhdasta, mutta siinäkin on hyvin pieniä määriä bakteereita. Jos olosuhteet ovat sopivat, bakteerit lisääntyvät.

Loppukesästä myös ilma on täynnä homeiden ja muiden kasvustojen itiöitä. Tällöin riski niiden päätymisestä tankkiin kasvaa.

Kokemuksemme mukaan noin joka kolmannessa veneen vesijärjestelmässä on STERNACO WATER -testillä havaittava ongelma.

Alkukesästä näytteistä löytyy yleensä aerobisia bakteereita, esimerkiksi Coli-bakteereita. E-Coli elää tasalämpöisten eläinten ruuansulatuskanavassa ja jos bakteereita löytyy vesijärjestelmästä, kyse on yleensä ulosteperäisestä saastumisesta. Loppukesää kohti hiivat ja homeet näytteissä yleistyvät ja riski saada niitä tankkeihin kasvaa.

Haju- ja makuhaitat ovat merkki siitä, että on korkea aika tehdä vesijärjestelmän testi. Yksi syy näihin aistinvaraisiin havaintoihin on hiivojen ja homeiden kasvu järjestelmässä.

Sääntönä voisi pitää, että hyvissä ajoin ennen pidempää matkaa on hyvä tarkistaa vesijärjestelmän puhtaus STERNACO WATER -testillä. Testi on helppo tehdä ja vastaus analyysin tuloksesta tulee nopeasti asiakkaan sähköpostiin hoito-ohjeineen. Tämän jälkeen reissuun voi lähteä turvallisin mielin.

Testi kannattaa tehdä reilu viikko ennen matkan alkua, koska testin viljely vie maksimissaan neljä päivää ja mahdollisen ongelman ratkaisun hoitoon täytyy varata pari päivää.

STERNACO WATER -testi löytää vesijärjestelmästä hiivat, homeet ja aerobiset bakteerit.

Lue lisää…

Mikrobitestit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *